Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске учествују на радионици ”Изградња капацитета за реаговање на велике пожаре отвореног простора”

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске у сарадњи са Републичком управом цивилне заштите Републике Српске учествују на дводневној радионици ”Изградња капацитета за реаговање на велике пожаре отвореног простора” која се одржава на Игману.

Радионица се проводи у организацији Иницијативе за приправност и превенцију катастрофа за југоисточну Европу (Disaster Preparedness and Prevention Initiative for South Eastern Europe – DPPI SEE) и Министарства сигурности БиХ, а у сарадњи са Републичком управом цивилне заштите Републике Српске и Федералне управе цивилне заштите Републике Српске.

Учесници поменуте радионице су представници институција, органа и других субјеката из БиХ као и држава чланица DPPI SEE (Словенија, Хрватска, Србија, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Албанија, Бугарска и Румунија).

Циљ радионице је јачање међусобне сарадње кроз размјену искустава и пракси које су се показале као најбоље у погледу изградње адекватног одговора на велике пожаре отвореног простора. Републичка управа цивилне заштите и Хеликоперски сервис Републике Српске су представили своја искуства у погледу заједничког координисаног дјеловања у овој области.