Ваздушни медицински транспорт Фоча – Бања Лука 14.03.2024.

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике успјешно су данас (14. марта 2024. године) обавили још један хитан медицински ваздушни транспорт, и то из Фоче у Бањалуку.

Пацијент Т.Ж. (рођен 1961.године) који је јуче хоспитализован у ЈЗУ Универзитетска болница Фоча због бубрежне и респираторне слабости и сумње на аутоимуно обољење је, ради потребе за лијечењем у високоспецијализованој референтној установи, данас транспортован у Универзитетски клинички центар (УКЦ) Републике Српске у Бањалуци. Транспорт је обављен на захтјев Универзитетске болнице из Фоче.

Пацијент је смјештен у Клинику интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ-а Српске.

Припадници службе за ваздушни медицински транспорт на овај су начин још једном показали способност у обављању хитних медицинских транспорта. Са данашњим даном, обавили су укупно 12 ваздушних медицинских транспорта од почетка године.

Посвећеност ваздухопловно-техничког особља Хеликоптерског сервиса Српске се видјела и у претходној години, када су заједно с љекарима и техничарима УКЦ-а успјешно обавили чак 72 ваздушна медицинска транспорта.

Хеликоптерски сервис и медицинско – техничко особље и даље ће предано и професионално наставити са извођењем операција ваздушног медицинског транспорта обезбjеђујући грађанима Републике Српске најбољу медицинску услугу и најбржи транспорт у региону, одлучни да својим радом и доприносом унапређују здравствени систем Српске.