„Златна плакета“ припадницима Хеликоптерског сервиса Српске

Директору Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобану Кустурићу у Београду је уручено посебно признање „Златна плакета“ која је додијељена овом сервису Српске за сарадњу са Ваздухопловним савезом Србије у организовању међународних ваздухопловних такмичења и помоћи у служби трагања и спасавања.

Директору Хеликоптерског сервиса Републике Српске награду су уручили предсједник и генерални секретар Ваздухопловног савеза Србије Лабуд Булатовић и Жељко Овука.

Том приликом Булатовић и Овука су истакли професионализам и успјешну сарадњу са припадницима Хеликоптерског сервиса Српске, као и значај сарадње која за резултат има веома снажне и нераскидиве везе између српског народа у Републици Српској и у Републици Србији.

Кустурић и начелник Одјељења за летачке операције у Хеликоптерском сервису Српске Зорислав Ивановић присуствовали су јуче у просторијама Ваздухопловног савеза Србије – „Аероклуб“ свечаности проглашења најбољих спортиста и уручењу награда и признања Ваздухопловног савеза Србије.

И ово признање потврда је професионалног и пожртвованог ангажовања Хеликоптерског сервиса Републике Српске не само у Републици Српској и БиХ, већ и у региону.

Хеликоптерски сервис Републике Српске посљедњих година постао је препознатљив по својим хуманим мисијама спасавања и заштите људи у случајевима временских непогода, медицинских евакуација чиме је стекао епитет народног сервиса.

Хеликоптерски сервис Републике Српске је основан 2008. године на иницијативу бивших војних пилота и уз свресрдну подршку Владе Републике Српске с циљем да буде истински сервис на услузи и располагању свим грађанима Републике Српске.

Захваљујући ентузијазму, искуству, храбрости и знању припадника Хеликоптерског сервиса Српске успјешно су реализовани и најзахтјевнији летачки задаци.

За свој досадашњи рад, Хеликоптерски сервис Републике Српске одликован је Орденом части са златним зрацима и Орденом Милоша Обилића, те је добитник бројних признања, плакета и захвалница разних институција, привредних субјеката, градова и општина Републике Српске.

Упркос бројним признањима, припадницима овог сервиса, како сами кажу, највише значе спасени животи људи и њихова захвалност након успјешно обављених летачких акција.